PCR test pre samoplatcov

Výhody PCR testovania pre samoplatcov

Testovanie na diagnostiku ochorenia COVID-19 sa za uplynulé obdobie stalo súčasťou našich životov. Vďaka testom dokážeme v priebehu krátkeho času odhaliť, či sme zdraví alebo sme sa infikovali vírusom SARS-CoV-2. Otestovať sa môžete v štátom zriadených odberných miestach, alebo môžete využiť služby pre samoplatcov v súkromných laboratóriách. Prečo si zvoliť druhú možnosť? Toto je 5 hlavných benefitov.

Časová flexibilita

Na prítomnosť vírusu SARS-CoV-2 sa v prípade príznakov môžete nechať zadarmo otestovať v štátom zriadených odberných miestach. Váš termín a miesto testovania však závisí od aktuálnej vyťaženosti a neviete si presne naplánovať svoj program.

V prípade, že vás čaká cesta do zahraničia, pracovné stretnutie alebo si len chcete byť čím skôr istí, že nemáte ochorenie COVID-19, je dobré obrátiť sa na súkromné laboratóriá. Flexibilne si viete vybrať dátum a čas, ktorý vám najviac vyhovuje a vyťaženosť nebýva tak výrazná ako v prípade štátnych zariadení. Otestujete sa preto rýchlo a bez čakania.

Prečítajte si tiež:
    Antigénový test alebo PCR? Aký je medzi nimi rozdiel?

Rýchly výsledok testu

Vyťaženosť testovacích miest sa spája aj s vyhotovením výsledkov. V prípade, ak je pandémia koronavírusu na vrchole a testuje sa viac ľudí, na výsledok štátneho testu si počkáte dlhšiu dobu. Nikdy však neviete, koľko presne.

Súkromné testovacie miesta však garantujú vyhotovenie výsledku RT-PCR testu do určitého limitu. V našom prípade je to do 26 hodín, maximálne však 30, a to ak sa testujete v poobedných hodinách a súčasne mimo Bratislavy.

Miera infekčnosti

Súkromné PCR testy majú navyše ďalšiu užitočnú výhodu. Spolu s výsledkom o pozitivite získate aj Ct hodnotu (cycle threshold), ktorá udáva mieru infekčnosti. Platí, že čím je nižšia hodnota Ct, tým je vyššie množstvo vírusu vo vzorke.

Ideálne je absolvovať aspoň dva rovnaké PCR testy (v rovnakom laboratóriu) s časovým odstupom a následne si tieto čísla viete porovnať.

Vďaka tejto informácii dokážete ešte lepšie vyhodnotiť, ako rizikový ste pre svoje okolie. Navyše sa v praxi vyskytujú príklady dlhodobej pozitivity, no nie je nutné, aby bola daná osoba v domácej karanténe napríklad niekoľko týždňov, pretože po nejakej dobe už zväčša nie je infekčná. Vďaka Ct hodnote preto viete rýchlo zistiť, či sa už môžete zaradiť späť do bežného života a nikoho tým neohrozíte.

(V prípade štátom nariadenej karantény sa však vždy primárne riaďte pokynmi svojho obvodného lekára.)

Jazykové certifikáty uznávané EÚ

Cestujete do zahraničia a potrebujete certifikát s výsledkom negatívneho RT-PCR testu? Pri súkromnom testovaní získate automaticky na email spolu s výsledkom testu aj certifikát v anglickom a nemeckom jazyku. Certifikát má všetky požadované náležitosti (pečiatka certifikovaného laboratória, podpis garanta) a je plne uznávaný Európskou úniou.

Nové možnosti PCR testov

Súkromné spoločnosti navyše prinášajú na trh nové možnosti testovania na ochorenie COVID-19, ktoré sú neinvazívne a menej nepríjemne ako štandardný výter z nosohltana. Príkladom sú naše testy zo slín, ktoré môžete absolvovať až v 20 mestách na Slovensku.

Na testovanie využívame vatové tampóny, ktoré si sami vložíte do úst a po pár minútach vložíte späť do skúmavky. Takýto samoodber je rýchly, pohodlný a je rovnako presný ako štandardný RT-PCR test.

Potrebujete sa otestovať rýchlo, pohodlne a za rozumnú cenu? Neváhajte a rezervujte si svoj termín už dnes!

Slinný RT-PCR test

CENA

36,90 €

Pre objednanie služby vyberte miesto testovania

Výterový RT-PCR test

CENA

36,90 €

Pre objednanie služby vyberte miesto testovania

RT-PCR Rýchlotest do 6 hodín

CENA

89,90 €

Dostupné v Bratislave

Súvisiace články

Novuma

Novuma prinesie ešte viac možností testovania

Spoločnosť Rýchlotest-Covid sa stáva súčasťou značky Novuma, ktorá vám prinesie ešte viac možností testovania. Prečítajte si viac o tom, prečo vidíme zmysel v preventívnom testovaní a aké novinky sme si pre vás pripravili.

Čítať viac

Ukončenie COVID testovania

Vážení zákazníci, ku dňu 24.12. sme ukončili COVID testovanie pre širokú verejnosť.

Za pochopenie ďakujeme.

Tím Rychlotest-Covid